اردوان کامکار، نوازنده سنتور در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آلبوم جدید خود با نام "ریز دانههای الماس" بیان کرد: آلبوم "ریز دانههای الماس" شامل تکنوازی سنتور است که یک ماه دیگر منتشر میشود.
وی که نزدیک به 10 سال است در زمینه انتشار آلبوم موسیقی فعالیت نکرده است، افزود: این آلبوم در دستگاه اصفهان کار شده است و چهار قطعه اصلی دارد که همه این قطعات به همدیگر متصل هستند و نامهای آنها عبارتند از "پریشان در باد"، "انتظار"، "راه کابل" و "ریزدانههای الماس".
کامکار درباره فضای حاکم بر آلبوم در دست انتشارش توضیح داد: بعد از 12 سال که این آلبوم را منتشر نکردم، ترجیح دادم که این اثر را بین فضای سنتورنوازی معاصر و سنتی ارائه کنم. سنتورنوازی معاصر پیشرفت خود را کرده ولی باید در این عرصه هم ریشه در سنتهای خود داشته باشیم زیرا هیچ درختی بدون ریشه پایدار نمیماند.
وی اضافه کرد: اکثر ملودیهایی که در این آلبوم به کار بردهام، ملودیهای محلی است و سعی کردهام با تکنیکهایی که در طی سالیان گذشته آموختهام ولی در طول زمان پیشرفتهتر شده است، بر غنای این اثر بیفزایم.
جشنواره موسیقی فجر بی سر و صداست
این نوازنده درباره برگزاری جشنواره موسیقی فجر و جایگاه این جشنواره در موسیقی کشور گفت: معتقدم نباید جشنوارهها کارکرد یک هفتهای داشته باشند و تنها به برگزاری آنها در یک بازه زمانی راضی باشیم بلکه باید در طول سال برای شکلگیری یک جشنواره تلاش شود و کارشناسان برای شناخت استعدادهای نو تلاش کرده، برای رقابت آماده شوند و نوازندگان و داوران را به خوبی انتخاب کنند تا شاهد یک جشنواره پویا و اثرگذار باشیم.
به گفته وی، امسال جشنواره موسیقی فجر در سکوت خبری کار خود را دنبال میکند که چندان مطلوب نیست.
وی انتظارات خود را از جشنواره موسیقی فجر اینگونه تبیین کرد: همانطوری که در سالهای اول جشنواره شاهد بودیم، باید کارشناسان موسیقی به شهرستانها بروند و گروههای موسیقی را که لیاقت دارند به مرکز بیاورند و آنان را ولو اینکه امکانات بسیار کم باشد، حمایت کنند و به جوانان بیشتر بها دهند.
دولت از نوازندگان و موسیقیدانان حمایت نمیکند
کامکار با بیان اینکه جشنواره موسیقی فجر باید بیشتر به جوانان توجه کند، اظهار کرد: در این جشنواره استادان را به حال خودشان بگذارند زیرا آنها کارهای خود را انجام دادهاند و به قولی آرد خود را بیخته و الکشان را آویختهاند؛ بنابراین باید بیشتر به جوانان بپردازند و مسابقات بیشتری برگزار شود و استادان را برای هدایت جوانان بیاورند. متاسفانه ایده در این زمینه زیاد است اما به این ایدهها بها داده نمی شود.
این نوازنده سنتور با بیان اینکه برنامهریزی بلندمدت برای جشنواره موسیقی وجود ندارد، بیان کرد: در زمینه موسیقی حمایت کافی از سوی دولت صورت نمیگیرد و نوازندگان و موسیقیدانان امید زیادی به حمایتهای دولتی ندارند.
وی در پایان در پاسخ به این پرسش که آیا پیشکسوتان و هنرمندان برجسته عرصه موسیقی نباید برای رونق جشنواره موسیقی فجر از آن حمایت کنند، گفت: ما در دیگر عرصهها مانند سینما شاهد حمایت گسترده دولت هستیم تا جایی که حوزهای مانند سینما با حمایتهای دولت سرپاست اما دولتمردان از هنر موسیقی حمایت چندانی نمیکنند. اگر روزی نیز از بنده برای شرکت در جشنواره موسیقی فجر دعوت کنند نمیدانم به چه امیدی در این جشنواره شرکت کنم. کاش از جشنواره موسیقی فجر هم همچون فیلم فجر حمایت میشد.
به گزارش مهر، کامکارها سالجاری کنسرتی داشتند با عنوان "ریز دانههای الماس" که بخشی از آن اجرا در آلبوم جدیدی با همین نام به زودی منتشر خواهد شد.
نظر شما